Oldalak

2008. október 28., kedd

A Munkanélküli segély...


Madame, Monsieur,

Votre annonce FR147-18866-BS parue dans le www.bestjobs.ro a retenu toute mon attention. En effet, la nature du poste à pourvoir correspond à celui que je recherche.

Au cours de mes précédentes expériences professionnelles, j' ai eu l'opportunité de travailler au contact de la clientèle, et pour cela, des compétences technique étaient nécessaires. J’ai pu mettre en oeuvre une grande qualité d'écoute, de conseil, afin de concilier au mieux les besoins de l'entreprise avec ceux de la clientèle.

Ainsi, je souhaite participer à votre activité en apportant mes compétences techniques (avec la technologie Microsoft) dans le cadre d'un travail mené avec sérieux et dynamisme.

Le curriculum vitae ci-joint vous donnera de plus amples renseignements sur mon parcours professionnel, avec tout les détails.

Je vous remercie de l'attention que vous porterez à ma candidature.

Dans l'attente de vous rencontrer, je vous prie d'agréer, Madame, l'assurance de mes salutations distinguées.




Rácz Sándor

2008. október 13., hétfő

Szürke Mindennapok


Hétfőtől Péntekig, 9 től 5-ig. A "Nine to Five Job", amint az amcsik nevezik. Egy ilyen állást vadászok! Természetesen szerény, zseniális képességeimhez szabott legyen!
Ha az egy órás ebédszünetet leszámítjuk, marad egy 35 órás munkahét.
Ez bizony nem sok! Mikor még fiatal kommunista volta, bezzeg még szombaton is dolgoztunk!
Persze, én 9 évesen arra emlékszem, hogy szombaton suliztunk. Szép fehér pionír (Úttörő) ingecske, kék nadrág piros nyakkendő. Szépek voltunk. Vadak és jók...bűnösök közt is ártatlanok.
Jött a rendszerváltás. Karácsonykor meglőtték az öreg Ceausescut, bekövetkezett az Újkór.
Eltelt 18 év.
A kis Pionír felcseperedett, kirepült a fészekből, elhagyta a várost, az országot.
Akármerre járt, mindig visszatért.
Feladta a nagyváros kényelmét, anyagi biztonságát, az ősi hívást követve. Mit is jelent az 500 km, ahhoz képest, hogy az ősei 3000 kilométert jöttek lóháton, ellenségektől hemzsegő vidékeken keresztül?
Egy álmot követett, és vele egy identitás jogos birtoklását, egy elveszett nemzet fiaként tért Haza.
Az ősei földjére visszatérő vándor, követelvén azt, ami jogosan megillette. 1763-2007
De a nép. az istenadta nép, akit ott talált nem volt boldog. Szegénység, nyomor, egy megviselt, megtört nép. De a büszkeség, a dac, a kitartás parazsa még ott rejtőzött a Nemzet szemében. Egyszer eljön majd a Vezető, ki győzelemre viszi a népet. Türelem és kitartás.
Bekövetkeztek a szürke mindennapok, 540 km heti ingázás, 2 állás csere, elbonyolított párkapcsolat(ok).
Az egész egy álom miatt. Megérte?
Nem kérdés, az almainkat nem veheti el senki tőlünk. Háborúk törtek ki kevesebbért.
Lesz még tavasz, lesz még harmat, pihenj karjaimban.

2008. október 6., hétfő

Esmént Buki...

Nagy dolog ám a kapitalizmus!
Nem is az Engels-Keynes féle megközelítésre gondolok, hanem egyszerűen a pénzre.
Bukiban általában azért jön az ember, hogy valamit elintézzen. Egyesek itt is születnek! Mások itt ragadnak… Általában pénzért, még több pénzért. Személy szerint, 3 hónapig voltam Pesten az idén. Hazám és nemzetem Fővárosában. Alacsonyabb ingatlanárak, alacsonyabb költségek, alacsonyabb fizetések, Kék Duna.
Ellenben Bukiban büdös van. "Büdös, de jó!" szokta Domi Tatám mondogatni, Vénuszi Dombokra célozva. Bukaresttel is valahogy így állunk. Sokan jöttünk Székelyföldről ide, nagyrészünk itt is ragadt. Magyar kocsma és színház, Magyar Kulturális Intézet, Bukaresti Magyar Diákszövetség. Ezek az enyhítő körülmények. De a legjobb az a csütörtök-péntek, amikor az ember Vonatra vagy kocsiba ül és elindul a Csíki havasok felé. Adjátok vissza a havasaimat!
Pénz. Az asszírok és a föníciaiak vezették be, nem tudván, hogy ezzel az emberi társadalom szerves mivoltát befolyásolják.
Állásinterjú. Jó dolog az, önfelismerés, a saját piaci képességeink felmérése, versenyszellem kifejtése.
Talán egy pénzügyben doktoráló egyén jobban el tudná magyarázni a pénz filozófiáját és a kihatását a mindennapokra.
4 év múlva én is elmondhatom!
Addig is éljen az ASE és a DOFIN!