Oldalak

2009. április 6., hétfő

Vox vobis, vox populi!


Egy állam elnöksége olyan mint a Hajadon: minden férfinak kell, amikor viszont magáénak vallhatja, nem tudja mit kezdjen vele.

Egy jómódú kopasz kancsi Kalóz hadba indult a Peszedé ellen, annak reményében, hogy a Peszedé táborban lévő Hajadon örökre az övé lesz. A kis tömzsi kopasz sok évig bisnicár volt és azután négy évig szolgabíró Nagyoláhfalúban és ezáltal megvolt ehhez a megtisztelő tisztséghez a kellő szakmai tapasztalata.. És lőn a Hajadon, leütötte Bombonelke kezéről, 5 évig az övé. A Kalóz boldogan krákogott. Hăhăhăhă.

És a hadserege is bevonult a kaszárnyába, Tericsjánus és a Kutyafejű hadseregével együtt

Azonban, egy év után fogságba esett. Kőolajas Kelemen Patricius és Tericsjánús barát igába fogták és reggeltől estig szántattak vele. Az összes közvélemény-kutatást felszántatták vele. És legyengült hadseregét is kiűzték a kaszárnyából.

Egy éjjel, amikor rettenetesen fájnak whiskyibe és rozspálinkába áztatott a sebei, megjelenik előtte egy szőke asszony (Akiből később turizmusminiszter lett). Elmondja az asszony, hogy álmában Nagyoláhfalú 6ik kerületében képviselőnek jelöltette magát, és a nép szavazatát kérte. És lőn a képviselőség. És álmában egy kettétörött jogart is látott.

De nagyon fájt a tengerész szíve. Hiába volt nála a korona, jogar nélkül mit ér az élet.

És lön a választás. Populi dixit. A jogar kettétörik. Mint valaha Attila kardja. Fele a kopasznál, a másik fele pedig a gonosz mostohatesónál, Szempillánál. A nép ítélkezett: Együtt -Împreună.


A kaszárnyából kivonultak Tericsjánus barát és a Kutyafejő katonái és helyette a kancsi kalóz serege együtt Szempilla seregével foglalták el a Győzelem palotáját.

Másnap azonban a nép egy igába fogta őket. Úgy a Szenátusba mint Képviselők Házában.

Gonosz Szakszervezetek, Tanárok, Köztisztviselők, mindenki buta fizetésemelést kért.

Jött az óperenciás tengeren túlról a hétfejű Valutasárkány. Megajándékozta a tengerészt 13 milliárd ezüstpénzzel. De az országgyűlés csak 12,95 milliárdot fogadott el. Babonás nép. De a nép, az istenadta nép csak nem kapott fizetésemelést.

Szempilla és Kopasz matróz elfáradtak. A hajadonnak is letelt az 5 esztendeje, Hajadonválasztás évszak közeledett.

De a matrózt megbabonázta a Hajadon. Már nem tudta elengedni. Mint Frodó a Gyűrűt, úgy őrizte.

De Szempillának is tetszett ám a Hajadon, bezzeg ő is magának szerette volna .

A Kalóz elaludt. Álmában a Hajadon szólt hozzá, és elmondta neki, hogy megszerette őt, s azt javasolja, hogy szökjenek meg együtt, mert csak úgy lehet örökre az övé. Szempilla féltékeny lett, viszont a Gallup-Metrómédia közvélemény-kutatás értelmében (amelyből az derül ki hogy a Hajadon az idén még nem lehet az övé) felajánlja, hogy segít a szökésben. Az istállóban felnyergel három lovat. A Hajadon sok drága kincset vesz magához, s a lovakon útnak indulnak.

De a tengerésznek volt ám egy Hatalmas Gonosz Ellensége: a Múlt.

Amint lóra ültek, a Múlt üldözni kezdi őket. Amikor már a nyomukban ért, a Kopasz a fésűjét maga mögé dobja, s abból egy nagy Lakópark támad, Baneasa!

De a Múlt még mindig üldözi, ezért egy hajszálát dobja maga mögé, abból megbilincselt makedón kecskepásztor lesz.

De a Múlt nem adja fel, ezért hát harmadszor egyet a földre köp, s abból hatalmas sajtóbotrány lesz. Abba bemegy a három üldözött, a Múlt pedig kikerüli.. Szempilla, a Hajadon és a Kalóz lepihennek. A Kalóz elalszik. Álmában ismét megjelenik a szöke asszony, s figyelmezteti, hogy Szempilla az életére tör. Felébred a kopasz, s látja, hogy Szempilla kivont szenátusi javaslattal tör a mandátumára. Ő is titkos szolgálatot ránt, és halálosan megsebesíti Szempillát. Az haldokolva kibékül vele. Ott temetik el, ahol bűnös szeremből kardot rántott a testvére ellen. Vége

Nincsenek megjegyzések: