Oldalak

2008. augusztus 27., szerda

Egy felmondás története


Meseországból száműzték Csipikét!

Meseország királya egy kopaszodó Úr, akit, mindenkit becézett, álmot látott. Álmában Csipke, az ügyes Vízipók a trónját döngette hatalmas buzogányával. Azonnal Rettegés költözött a Király szívébe, és veritékes homlokát törölve azonnal magához hívatta táltosát, Sótartót. Hosszas tanakodás után, Sótartó bölcs tanácsot adott a Kopasznak: Csipikét száműzni kell!
Ezért, először Tápiába küldte Csipikét, hátha a táposoknál ragad. De a székely gének nem alkalmasak a beolvasztásra. Hiába dúlt már gyűlöletnek árja, Megáll a szikla, nem porlik tovább!
Amikor hazakerült, munkának látott Csipike, szerszámot fogott és ékes várat kezdett építeni a Királynak. De amit Csipike nappal felépített, azt éjjel a Király lebontatta. Csipike nem Torkos Borz hogy szívjon. És döntött.
Elég volt a Gonosz Törpe frusztrációjából, megelégeltem a Gonosz Ostobák zsémbességeit, Kukucsi árulását és leginkább a Kopaszodó Tápos elvtárs gerinctelen alamusziságát! Amikor szembesülünk egy erősebb személyiséggel, egy tehetségesebb alannyal két lehetőségünk van: Elfogadjuk, vagy eltiporjuk (legalábbis megpróbáljuk). Meseország Királya az utóbbi mellett döntött. Kedves elvtárs, tudatom ezennel veled hogy még legalább 3 szór, meg kell még születned, ahhoz hogy a tápos béna génjeiddel és mosott agyaddal felfogd, hogy miről szól a becsület, a férfiasság és a lelki nemesség. A saját szürke világod végtelen hőse lehetsz továbbra is, tovább játszhatod a szerepedet, de ez itt kint, a valós világban esélytelen vagy. "Bent a maga Ura, ki rab volt odakint". Egy merev Dinoszaurusz vagy, porcelán csecsebecsék között.
Várat építhettünk volna együtt, de te Kunyhóra vagy ítélve.
Hűségét, megértését és kitartását köszönöm barátaimnak: Méhecskének, a Kisnyuszinak, a Menyétnek, a Macinak, a Süninek a Hangyácskának és a Sáskának (Cris, Dani, Zsomb, Tomassó, Enici, Nick, Dana). Maradjatok továbbra is azok, aki voltatok. Kitartás!
Viva la Revolución!

Utóirat. A kép 2008 aug. 20. készült.


Nincsenek megjegyzések: