Oldalak

2010. január 12., kedd

csiricsári csumpala

Kuruzspimpo hétzsáksó,
csirkenyakú tűzoltó,
csiribiri csumpala
öreganyám kanala.

Csingilingi , gatyaszár,
kicsikocsim törött, kár!
Kisablakom szétrepedt
Nyolcvan eurót megevett!


Valakit zavart a Harmadik Honfoglaló jobb első ablaka, s jobbnak látta hogy beüsse. Legalább a GPS-t vagy a vetítőgépet vitte volna el, de nem kellett neki semmi. Még a megkezdett csokim vagy a Redbullos doboz sem volt elég vonzó számára.


Este tudtam meg. A kedves fővárosi járőr-rendőrnénike barátságosan kijelentette, miután kihívtam őket hogy már egy napja bevan törve. Talán értesíteniük kellett volna. Mellesleg megkértek, hogy a kocsit vigyem be az őrsre. (egy félig betört ablakkal, amelyből még frissen potyogtak a szilánkok).

A kedves egyenruhás elvtársak kérésének eleget téve elindultam a 6-os számú rendőr őrsre. Érdekes élmény egy két és fél tonnás szörnyeteggel egy 3 sávos sugárúton száguldani, miközben szotyognak az friss üvegszilánkok az alacsonyabb gépjárművekre. Alig vártam hogy már egy kedves zsaru leállítson s megkérdezze hogy ezt én hogy is gondolom, miért közlekedek betört ablakkal és miért szórom magam után a szilánkokat.

Az őrsön egy unott hindu származású milicista fogadott, miután megkritizálta kalligrafikus képességeimet (2 nyilatkozatot kellett írnom) elmondta hogy most nincsen ideje a jegyzőkönyvet kiállítani, jöjjek holnap. Természetesen, az úriember diktálta a nyilatkozat tartalmát, egy egyszerű tollbamondási gyakorlat volt (este 10 kor).

Miőrt is nem csodálkoztam, amikor 10 perc után felhívott, hogy megkérdezze mi a kocsi rendszáma, ugyanis kifelejtette a nyilatkozatból. Mondom neki hogy ennyi erővel a jegyzőkönyvet is kiállíthatta volna, a kedves biztosítónak nagyon fog ez az irat kelleni.
Egy gyertyafényes vizipipa segített a nap feszültségét ügyesen feloldani.

Mit vehettem volna 70 euróért? (1 ablak ára). Sört. Könyvet. Virágot. Mandolinhúrokat. Kurvát.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Level az autorongalonak:
Kedves autorongalo!

Hogy van? Remelhetoleg jol szolgal az egeszsege, mert az elmult 24 oraban igencsak nagy gyakorisaggal voltak emlegetve mindazon formai a kulonbozo veletlen baleseteknek, karoknak es betegsegeknek, amelyek megtamadhatjak az On, remelhetoleg, nagyszeru egeszsegi allapotnak orvendo testet. Es Hogy van draga csaladja? Azt is remeljuk, hogy minden csaladtagja jol van, kulonosen a draga szulei, akik felneveltek Ont szeretetben,bekeben es boldogsagban, akik csak a jot es a szepet tanitottak Onnek es akik ilyenkor is kiallnak On mellett, amikor ilyen csunya dolgokat muvel,kiteve magukat az On altal anyagi karokat okozott szemelyek, duh alatt kiejtett nem tul szep gondolatoknak es szavaknak, amelyekben felemlegetik oket. Meg nem is kerdeztem, hogy mit csinal mostanaban? Biztos jol megy sora! Ha a lelkiismeret furdalasa meg nem adta fel Ont, akor remelem majd egyszer megtudja, hogy milyen jo ingyen szallast es ennivalot kapni, melegben aludni ilyen teli,hideg idoben, kartyazni egesz nap es lustalkodni es persze beszelgetni idegen, de megis erdekes sorsu emberekkel, a mi altalunk kifizetett adobol az Onhoz hasonlo szemelyek szamara fenntartott intezmenyekben. Ha pedig nem, hat akkor kivanom Onnek, hogy valaki olyan meglepetest okozzon Onnek, amilyen meglepetest okozott On, tudja mit....legyen az On meglepetese sokkal de sokkal nagyobb...hisz nem sajnaljuk Ontol.Vegezetul szeretnem megkoszonni, hogy csak EGY ablakon kellett "kidoni" 70 eurot (ez az On lustasaganak koszonheto), hogy meghagyta a megkezdett csokit,merthat az lenyugtatta a felidegesitett idegrendszert, hogy meghagyta a munkaeszkozt a vetitogepet, hogy lehessen dolgozni es persze a GPS-t is, hogy el lehessen talalni a munkahelyre, ha valamilyen modon elvesznek a nagy forgalomban es lehessen hazatalalni a jol elvegzett munka utan.
Udvozletemet kuldom es remelem mar tobbet nem talalkozunk, minden jot Onnek is, CS.

Cs.

Névtelen írta...

70 euro, milyen keves es milyen sok neha...Hogy en mit vehetnek 70 eurobol?...nem tudom, talan egy csokifagyit telen, dupla tejszinhabbal es egy rozsaszin sapkat es egy oriassalat...es ugy kiultem volna a hegytetore...es onnan neztem volna szereteszet:)...es meg maradt volna egy kis apro:)
Nyuszika