Oldalak

2011. április 26., kedd

koffein

Kedves naplóm,

Ma péntek van és az illetékes elvtárs kávézik. Dupla eszpresszó-t iszik. Ez eleve egy fincsi itóka, annak aki hozzá van szokva. Aki pedig nincs hozzá szokva, ne igya..

Elfogyott a kávé, de van Pepsi. Egy fél liter elfogyott már, de még egy fél hátra van.1 hónapig nem pepszizett s nem kólázott. A kávé is csak koffeinmentes volt, az automatából.

Elfogyott a pepsi is, most már Kapuccsinózom. Ezt sem fogyasztottam rég.
Hogy ennek mi lett a hatása? lássuk mit mond a Gugli-Doki erről

"Koffein túladagolása hányingert, hányást, heves szívverést, hallucinációt, mellkasi fájdalmat és pánikrohamot is kiválthat: a túladagolás halálos mennyisége 80-100 csésze kávét jelent, bár ennyit szinte lehetetlen lenne egyszerre elfogyasztani (a halálos mérgezést okozó koffeinmennyiség egyéni érzékenységtől függően 5-30 g). Valódi koffeinmérgezés csak ritkán fordul elő."

Hm Ez nem igaz. Van akinek nincsen mellkasi fájdalma, és nem is hányt! A többi tünet viszont ott volt. Érdekes élmény lehetett az illető számára egy vonaton ülni, kvázi egyedül, normálisan beszélni telefonon mindenféle gyanús atyafival, mire hirtelen, a semmiből, elkezd az ember keze reszketni,a gondolatok összemosódnak, az idegrendszer fel van borzolva, és csak a szívrohamra gondolsz és fulladásra. Fizikailag semmi tünet, a reszketésen kívül.


Mi a hasonlóság vajon a pánikroham és a koffein elvonási és a koffein túladagolás tünetei között?



Semmi. Mindhárom a (beteg) elme manifesztációja. 

Nincsenek megjegyzések: