Oldalak

2008. június 25., szerda

Csipike és a Fák






Csipike természetesen az óriásnagy bükkfában lakott mielőtt az ANL lakásba költözött volna.
Mindemellett, minden Pénteken eljárt halászni, egy titkos helyre, amit Kukucsi, a furfangos Vakond, mutatott meg neki.
Szokása szerint, amint oda ért, Csipike felfújta az icuri-picuri felfújható matrackaját, kiengedte a bűvös horgászbotjait, kifeszítette a Csodahálót, bekapcsolta az MP4-lejátszóját és lefeküdt a kedvenc Nyárfája alá, hajcsikálni.
A Nyárfa szerette Csipikét és, amikor a forró Napocska tüzes napsugarai Csipikét perzselték volna, ő mindig hűs árnyékot nyújtott a kis Óriásnak. Telt , múlt az idő, a Holdacska sokszor megtelt és lemerült azóta. Ám egyszer, egy forró Nyári délutánon, amikor a gonosz Napocska izzó sugarai vadászták Csipikét, a Nyárfa talált egy új barátot magának: a Szelecskét. És miközben a Nyárfa a Szelecskével játszadozott, Csipikét nagyon-nagyon megsütötte a gonosz Napocska. S Csipike sírt, búsult, miközben a kicsi kezecskéivel kenegette a napsütéstől megpirult bőrét.
A Fűzfa is szerette Csipikét, mindig árnyékot nyújtott neki, sose játszadozott a Szelecskével, hűségesen őrizte Csipike álmát. De az árnyéka kicsi volt, Csipike mindig össze kellett húzza magát, nem tudott kényelmesen nyújtózkodni, mint a Nyárfa alatt. A Nyárfa vidáman csalogatta Csipikét vissza magához, de a Kicsinek még mindig égett a bőre az utolsó Napsütéstől.
A Facsemete ott virult a tó partján. Ő még kicsi,
fejletlen, Csipike szemei nem tudták megállapítani, hogy ő most kicsoda –micsoda! Talán Fűz, vagy Nyárfa, akár Vadgesztenye is lehet! Vajon milyen lesz az árnyéka? Vajon játékos kedvű lesz-e? Vajon szeretni fogja-e Csipikét?
Csipike lógatta a lábait a Tavacskába, törte a buksiját és rágta a rágcsiját. Jönnek a gonosz turisták, mindenki árnyékot fog keresni, tehát időben elkell dönteni hogy melyik Fának az árnyéka is a legjobb! Milyen jó lett volna Mezőgazdasági Növénytani és Növényélettani Főiskolát kijárni!
Sok sikert a választásban, Csipike!

Nincsenek megjegyzések: