Oldalak

2008. június 27., péntek

Hősök Tere




We don't need another Hero!” (nincs szükségünk egy újabb hősre). Így szól a nóta. Mindig is voltak Hőseink. Sőt, egy tudományágat is létre hoztunk ennek kapcsán, a Mitológiát. Legendás történetek, Hősök, Istenek, nagyhatalmú Kuzsik, akik megvédték az embereket és csodákat műveltek. Amikor az egyszerű halandó számára a helyzet kilátástalannak tűnt, megjelent a kalapácsos Odin, a hatalmas Seth, a Tollaskígyó vagy a gonosz Baba Yaga és megmentették a helyzetet. Fokozatosan, a Mitológiából hit lett, a p ogány Istenekből pedig egy Monoteista vallás, De a hősök iránti igény megmaradt...A csodákban jó hinni! A Szuperhős még mindig meg kell mentse a helyzetet!
1939 be Hitler éppen Lengyelország lerohanásával volt elfoglalva, ami villámgyorsan be is következett. Ugyanakkor, az USA-ban, Bob Kane és Bill Finger írók megszülték Batman-t azaz a Denevérembert. Egy dúsgazdag, találékony üzletember rejtőzött az álarc mögött, felszerelve mindenféle avangardista gadzsettel, fegyverrel, a csúcs pedig a Batmobil volt, egy szétrombolhatatlan gépjármű- ezekkel harcolt Batman a Rossz ellen. Többször is megmentette már az emberiséget különböző katasztrófáktól.
1962 tavaszán, Nyikita Hruscsov szovjet Főtitkár éppen atomháborusdit játszott J.F. Kennedy amerikai elnökkel. A „Játék” abból állt hogy 60 atomfegyverekkel és ballisztikus rakétákkal megrakott csatahajót küldött át Kubába, 300 mérföldnyire Floridától. Ugyanakkor Stan Lee és Steve Ditko megalkották a Pókembert (Spiderman). Peter Parker, egy pókharapás után, különleges erőre tett szert, a testi képességei megtöbbszörösödtek, falakra tudott mászni, akrobatikus csúcstelesítményekre lett képes, hálót szőtt és ösztönszerűen érezte a veszélyt. Értelemszerűen a Gonosz ellen harcolt ő is. Több ízben is megmentette már az emberiséget különböző katasztrófáktól.
Természetesen Batman keményebb Spiderman-nél, mivel Batman valójában Bruce Wayne, egy többmilliárdos Multis cég tulajdonosa, holott Spiderman, aki igazándiból fényképész , csak egy pókcsípés áldozata...
Vajon Bill Gates mivel tölti a szabad idejét?

Nincsenek megjegyzések: