Oldalak

2009. október 14., szerda

Labor omnia vincit!

Este van, Már 9 óra. A TV Maci már fogat  mosott, megnézte az esti mesét és ágyba bújt. Már Paprikajancsi is aluszik.
Egy irodahelyiség. 3 marcona férfi bámul a semmibe. Rájuk Közelítek. Egy hosszúhaju szamurájfejű, egy szakallás mongolvonású és egy kockafejű. Mindegyikük a távolt szemléli.
"Rohadt SQL! Droppoltam az adatbázist, 15.000 felhasználó maradt szolgáltatás nélkül." felkiáltás hasított belé a csendbe. A morconák felnéztek a monitorjukból. Visszatértek a megabytok, SELECT-ek és táblázatok prérijéről. Újból ittt voltak.
A Szamurájfejű felállt, odament a Kockafejühőz, megnyugtatta, és együtt ellemezni kezdték a problémát.
12 óra kőkemény projektmeló állt mindhármuk mögött. Egy országos szintű rendszerről volt szó, aminek holnap reggel 7 kor működnie kell.
Lecsendültek a kedélyek. Elkerültek az elveszett megabyte-ok.Az Isten emberek által hajtja végre Akaratát, a Sátán Számítógépek és Oracle adatbázisok segítségével.
4 Gyermek és 2 feleség várja otthon a byte-okkal küzdő harcosokat.
"De Apuka miért nem jött haza?"

"Anyuka, ma este Apuka olvasson nekem mesét!"
"Aludj Kicsim, Apuka is hazajön, meglásd. Most pihenjél, holnap reggel oviba megyünk!"

9 óra 4 perc. A Mongol távol van, elmélyülve monitorjába, csak a tudata hallja a körülötte zajló beszélgetést. bajtársai harcolnak a Replikációval és a Szkriptekkel.Haza kéne menni. De várja valaki otthon? Hátha valaki meglepi és forró teával várja otthon.
Nincsen kormányunk. Egy szász polgármester és egy banki ügynök az új miniszterelnök jelölt. Mindenki lazán pánikol.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Mindenki lazan panikol"

Csak csukd be a szemed, kapcsold be a radiot! Zoran, a "Ki figyel ram" cimu dalt enekli! Olyan csodas, csak halgasd a zongorat es lasd a szajharmonika lassu tancat...csak mosolyj magadban, vedd kezedbe a forro teat, kortyolgasd es hagyd, hogy melegitse fel a tested. Te is nyugodtan panikolhatsz, de csak lazan, hagyd, hogy jojjon a jovo de sohase felejtsd el a multat...Mert a mult, az te vagy es olyan dolgok amelyek egyszer ugyanolyen mosolyt csaltak az arcodra, amikor a forro teacskadat iszod! Neha nem is olyan rossz a rossz...es talan nem is olyan a jo, amilyennek mi kepzeljuk. A teny az,hogy egy kis pihebol sosem lesz koszikla es a kosziklabol sosem lesz kis pihe...Ettol fuggetlenul, nem kell elfelejtsek, sohasem azt, hogy egyszer ok is talalkoztak,hogy a pihe raszallt a sziklara es megsimogatta azt...majd a szel tovabbfujta...ujra utnak engedte...
Csak hallgasd a zenet, hallgasd...hallgasd!

Névtelen írta...

es amikor eljön az a nap, amikor mindenki táncol, amint a sokszemű farkas a vaksi bárány karjaiba borul és együtt alszanak, akkor mindenki megnyugszik. Senki sem fog félni, a rettegés is megszűnik majd.
Rettegés, izgalom, félelem és elvárások nélkül unalmas lenne . Egy fekete-fehér életből hiányozna a lila. Na és a rózsaszín, a bíbor és a ciklám.
Minden jóban az a rossz hogy egyszer megszünik.
Viszont minden rosszban, az nem rossz ha megszűnik. D nem biztos hogy a jó követi, hanem csak egy kevésbé rossz. Ami végül is jó, nemde?