Oldalak

2009. szeptember 14., hétfő

A reggeli merevedésről és a Heisenberg-féle határozatlansági reláció.

Reggel van. A riaszttóként beállított telefon még nem csörgött, viszont a gazdája már ébren van.
A hajdani 'Homo erectus', e nemes ősünk, ez a neves, közismert evoluciós egyén volt az első hummanoid lény, aki már két lábon, felállva járt. Erekciója volt.Viszont nem volt telefonja!
A homo sapiens sapiens,  már interneten böngészik. Már nincs akkora erekciója. Nem kell Mamutot vadásszon ahhoz hogy élelemhez jusson, nem kell átúsznia minden reggel a  jéghideg folyót, nem kell az erdőben gyümölcsöt gyüjtsön, nem kell barlangban meghúzodnia, már nem kell a szomszéd barlang lakóját megölje ahhoz hogy elvegye a nőjét.
Nem.  A modern férfi számára az élet már nem akkora kihívás. 8 óra irodamunka (vagy bányászmunka), a Madezit vagy Carefour árúházból bevásárol, kocsiba ül, hazamegy, a Mikróban megsüti magának a halat, bekapcsolja a TV-t és élőbe megnézi a Tsunamit vagy a New Yorki ikertornyok összeomlását.
Hol itt a kihívás? Már minden a feneke alatt van...
A homo erectus barlangban aludt, vadászott, harcolt, a túlélést kiharcolta magának, összhangban élt  a természettel.
A modern ember egyre kényelmesebb. A sportot kerüli (a többség), rájött arra hogy a nehéz munka is bajjal jár és a bajt kerülni kell, minél kényelmesebb legyen a lét, minél egyszerübb.
A lappföldi vadászok többszáz kilométeren keresztül kisérték a réncsordát, míg eltudtak ejteni egypár darabot, manapság a modern férfi a Mega Image üzletig is kocsval megy el (kb 700 méterre van).
Nade nem baj! A reggeli merevedés a fontos, míg ez minden reggel megvan, addig még élvezetes a vadászat is.
Talán az ösember vadászata manapság 8 órás munkát vagy álláskeresést jelent. És a régi törzsi klánharcok, háboruk pedig manapság kereskedelmi jellegúek lettek, már nem barlangokat, totemeket, statusz-szimbolumokat vagy tartományokat hodítunk meg, hanem piacokat, tözsdéket gazdasági befolyásra teszünk szert.
A 11 századbeli Keresztesháború manapság már devizaháborut jelent, a szurony és a kard helyét már a  Put- Call, Forward , Short-Long  és Futures tipusu tözsdés összecsapás vette át.
Amit középkorban egy kovécsinas a kovácsmestertől egy műhelyben tanulhatott, a 21ik században letölthető internetről, Youtube-on megtekinthető.
És az egésznek a hajtómúve pedig, természetesen, a reggeli merevedés!
Aki nem hiszi, annak nincsen!
PS. Az Y kromoszóma segít...

Nincsenek megjegyzések: