Oldalak

2008. július 29., kedd

Európa nagy családjai (csalásai)

"Vylag uilaga
viragnak uiragake
Seruen kynzathuluo
S cegegkel werethul"



Népcsoportok, kulturális kölcsönhatások, Reneszánsz, Inkvizíció közös Lebensraum. Ez volt Európa eddig.
Kontinensünk fő családjai : Szláv, Germán és Latin.
A 200 millió angolszász germán, a 200 millió latin és a kb. 200 millió európai szláv között elég nehéz volt HONT foglalni! És meg nehezebb volt a HONT megőrizni. Ez 1920-ig összejött valahogy…Csalás!
Amint a 60 millió olasznak ott van a kedves spanyol szomszéd 45 millió lakossal és a 60 milliós francia nagybácsi ugyanúgy, a 80 millió németnek ott van az osztrák, a svájci, a holland unokatestvér, akikre mindig lehet számítani, ha sörfogyasztásra kerül sor! A svédnek ott a norvég és a dán testvére és 60 milliós brit féltestvér A 100 millió orosznak szívesen segít vodkát pusztítani a 40 millió lengyel unokatestvér valamint a többi 60 millió szláv unokaöcsike.
Van egy nép, egy istenadta nép, mely oly boldogtalan volt Őshazájában hogy elindult Vadnyugatra. A Kárpált Medence és Pannónia jó úti célnak tűntek.. Az Aranyszarvas üldözte a Turulmadarat. És elindultak, őszintén, tisztán… Mentek mendegéltek, vegyültek s vegyítettek, míg csak ide nem értek. Elcsüggedve, elvegyülve.
Maroknyi nép, se nagytestvér, se kistestvér, se unokatestvér… Egy türk-finnugor szigetecske egy germán- szláv-latin tengerben. Csak egy nagyon távoli rokon, messze Északon ossza még e nép sorsát.. Magukkal hozták Ázsiából fegyvereiket, lovaikat, harcművészetüket. És a mongol sztyepp magányát. Ez most is a szemükben van, mélyen, a tekintetükben.
Közös pénznem, közös piac, közös ellenségek, közös paranoiák, fóbiák. Ez lesz Európa ezután.

Nincsenek megjegyzések: