Oldalak

2008. július 1., kedd

16 Amper, Barna sör, és a Gonosz Törpe






Meseország Királya egy kopaszodó Úr, kit mindenki becéz. De, tegnap, a Király nem vala alattvalói között, amikor a szomorú esemény bekövetkeze. Meseországa egyszer, egy szép nyári hajnalon áram nélkül marada. Kisült a vetés, kigyúlt a város, kicsordult a nap lángos özöne! (József Attila)
És a Nép, az Istenadta Nép, olya boldogtalan volt a 35 fokos melegben, hűtőszekrény sem volt, a lég kondi sem működött. És fohászkodott a Nép: „Múúúúkodj, múúúkodj". Villany nélkül fabatkát sem ér az élet. Viszont nem működtek a számítógépek, sem, ami természetesen kárpótolta a többi kellemetlenséget.
A dilemma megszűnt, annak dacára, hogy a kedves Áramszolgáltató elvtársak azt nyilatkozták, hogy az első emeleti a falban van megszakadva a szál, és hogy egy komoly műszaki beavatkozásra lesz szükség. Persze hogy a földszinten volt a hiba és egy huzallal és 2 új biztosítékkal oldódott meg a feszült kérdést, áramszolgáltató elvtársak nélkül. Mesország újból múúúkodik.
És a jó öreg székely hagyomány szellemében, barna sörrel locsoltuk meg a zsír új biztisítékot, miközben a Gonosz Törpe legújabb kalandjain szórakoztunk késő estig.
Most már ma van, és egy kalcium és egy magnéziumos bizsergő tabletta elfogyasztása után, már nem is fáj a fejem annyira.
Éljen az Villamosítás! Éljenek a Víz és Hőerőművek!
Búúúúú maghasadás!

Nincsenek megjegyzések: